Svenska Hamstersällskapet anordnar SM 2020 för hamstrar och gerbiler lördag 10 oktober i Solna


Domare:

Sebastian Mårtensson - rysk vintervit, Roborovski, gerbil & exotic
Ingunn Opheim - Campbells & dinesisk hamster
Per Lundin - guldhamster

Extradomare: Ann-Charlotte Ling

Obs! Vi förbehåller oss rätten för domarändring vid behov.


Plats: Björnstigen 85, 170 73 Solna


Kommunalt: Buss: 176, 178, 508, 509, 540, 565x (busshållplatser: Bergshamra gård, 98 m, 2 min gångväg, Bergshamra Bro, 523 m, 7 min gångväg, Bergshamra, 822 m och 11 min gångväg)

Tåg: Pendeltåg linje 40 och 41

T-bana 14 - Bergshamra


Sista anmälningsdag: söndagen 4/10 2020.


Anmälningsavgift: 50 kr/djur/standardklass/ungdomsklass. Uppfödar- och avelsklass: 50 kr/klass.
Obs: Samtliga djur i uppfödar-/avelsklass ska även vara anmälda i standardklass.


Anmälan i standardklass/ungdomsklass sker i systemet via hemsidan. Observera att Pet- eller barnklass inte anordnas av SHS på prov under 2020. Ungdomsklass är en standardklass öppen för barn- och ungdomar upp t o m det år de fyller 15 år. Standardklass är öppen för alla. Man kan enbart anmäla sig i en av klasserna.


Anmälan av uppfödar- och avelsklass eller utländsk deltagare sker via mejl till ordforande@dvarghamster.se (ange djurets/djurens fullständiga namn, födelsedatum, hårlag, färg, vilken klass samt utställarens uppgifter. Om man anmäler flera grupper är det viktigt att specificera vilka djur som tillhör vilken grupp)


Sista betaldag är 4/10 2020, även grupper, till bankgiro 5222-5463 eller Swish 1231550342.


Utländska deltagare kan betala via PayPal till vår kassör: Sebastian Mårtensson, sebastianmartensson@icloud.com


Obs! När du anmäler ditt/dina djur till denna utställning samtycker du till att bilder och filmer av och med djuret används av Svenska Hamstersällskapet i sociala medier, på hemsidan och i utbildningssyfte. Eventuella kostnader vid olyckor får ägaren själv stå för.


Mer info:


Svenska Hamstersällskapet kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer även att vidta extra försiktighetsåtgärder. Detta innebär att endast domare, funktionärer och utställningsdjur kommer att vara tillåtna i utställningslokalerna.


Du som ägare är enbart närvarande vid incheckning av djur/-en och kommer att bli meddelad när djuret/djuren är färdigbedömda och redo att hämtas.


Incheckningstiden meddelas via det PM du får dagarna innan utställningsdagen, senast kvällen innan. Utcheckning kommer att meddelas via Facebooksidan ”endast för medlemmar”.


Prisutdelning kommer förhoppningsvis att ske via livestreaming på vår Facebook-sida ”Svenska Hamstersällskapet – Endast medlemmar”. Om inte tekniken funkar, så filmar vi prisutdelningen och lägger ut filmen där.


För att undvika köbildning och folksamlingar i möjligaste mån, så har man alltså en begränsad och utsedd incheckningstid. Vi uppmanar att man är noggrann med att passa denna tid samt håller 2 meters avstånd vid ev. köbildning. Vidare uppmanar vi att endast en person från hushållet lämnar och hämtar vid utställningen och naturligtvis är den person som lämnar och hämtar frisk och symtomfri.


Tillåtna transportburar på SM är s k av modell ”faunarium”/petbox. Endast ett djur i varje transportbox, vilket även gäller dvärghamstrar och gerbiler.
Måtten för transportburarna får skilja +/- 2 cm, eftersom det skiljer lite mellan olika fabrikat, men ska alltså vara av ”faunarium”-modell, där locket är platt och lätt går att ta av helt. Finns oftast på akvarie-/reptilavdelningen.

Storlek nr 2=23x15x17 cm= för 1 dvärghamster

Storlek nr 3=30x19,5x20,5 cm = för 1 guldhamster eller 1 gerbil


Obs! Vid SM kan man ej ”provställa” utan måste vara medlem. Tänk på att det kan dröja några dagar innan du får inloggningsuppgifter, så bli medlem i god tid före sista anmälningsdag.