Bli uppfödare hos oss

Hos oss kan du registrera dig som uppfödare. För att bli registrerad uppfödare krävs följande:

 

 • Du skall ha ställt en avelsgrupp eller en uppfödaregrupp på någon av våra utställningar och fått bedömningen HP (Hederspris). En avelsgrupp består av en förälder (hane eller hona) med tre avkommor från minst två kombinationer. Föräldern behöver inte vara din egen uppfödning men avkommorna måste vara det.
  Exempel: Du väljer en hane som föräldradjur och parar denna med två olika honor och ur dessa två kullar väljer du ut vilka djur du vill visa, en unge från en kombination och två från den andra. Eller om du har gjort tre kombinationer, då kan du visa en unge från varje kombination. Det viktiga är att inte alla tre är från samma kull. Föräldern ska också visas upp på utställningen. 


  Du kan också välja att visa en uppfödargrupp. En uppfödargrupp är fyra hamstrar som du själv har fött upp, de ska vara från minst två kombinationer men behöver inte vara besläktade.
  Exempel: Du kan välja tre hamstrar från en kull och en från en annan kull, eller två från varje kull. Du behöver inte äga hamstrarna själv utan det går bra att sälja ungarna och sen låna in de igen när det är dags att ställa ut de, förutsatt att det är ok för den nya ägaren naturligtvis.

  Hederspris kan ges till de grupper som visar en jämn kvalitet och för avelsgrupp gäller att ungarna är bättre än sin förälder, så det enklaste är att visa hamstrar i samma färg eller teckning, t.ex bara agouti eller bara pearl, men det är inget måste, man kan också visa fyra hamstrar med liknande typ eller storlek. Det är domaren på den aktuella utställningen som avgör om gruppen får HP eller inte.
   
 • Du skall lämna in en avelsplan i samband med din ansökan, dvs vad du har tänkt föda upp, vad dina mål är och hur du ska nå dina mål.
   
 • Du skall ha fyllt 16 år. Har du inte fyllt 16 år krävs medsökande målsman.
   
 • Du skall följa Jordbruksverkets regler och förordningar för hållande samt avel med sällskapsdjur.
   
 • Om man är fler som vill föda upp under samma prefix måste man bo i samma hushåll. Ni måste även lämna in uppgift på vem som äger prefixet om den ena uppfödaren flyttar till annan adress.
   
 • Du ska ha varit medlem i föreningen minst ett år.

 

För att ansöka om att bli uppfödare betalar du in 100:- till SHS via Swish 1231550342 eller bankgiro 5222-5463.

Skicka mejl till ordforande@dvarghamster.se med fullständiga uppgifter enligt nedan:

 

Prefix (det namn som man vill ha på uppfödningen):

Namn:

Personnummer:

Adress:

Telefon:

E-post:

Hemsida:

 

Efter inkommen ansökan, uppfödaravgift samt övriga uppfyllda krav listade ovan genomgår din ansökan en utvärdering av styrelsen.

Välkommen med din ansökan!