Här är Svenska Hamstersällskapets styrelse 2021:

 

Tinas.jpgTina Rosendahl, ordförande


Hej! Jag hade äran att bli omvald som ordförande för 2020 och är taggad över ett nytt år när vi uträttade så mycket under 2019! Jag heter Tina, är 46 år och bor i Sundbyberg, särbo, har tre barn och tidigare styrelseerfarenhet genom mitt tidigare engagemang på klubb- och distriktsnivå för Svenska Brukshundklubben samt Sveriges Hundungdom.


Djur har alltid funnits i mitt liv, men det var i samband med att min dotter Isobel så gärna ville ha en hamster som vi båda blev engagerade i ”hamstervärlden”. Jag hade det själv som ung, så jag var inte särskilt svårövertalad. Min allra första hamster var en dvärghamster som hette Herbie och han levde på 80-talet. Just nu består djurfamiljen av fyra hundar (varav två rescues) och ett gäng guld- och dvärghamstrar samt några duprasis. Jag och Isobel blev reggade uppfödare förra året under prefixet HofS. Just nu är det främst guldhamster vi riktar in oss på även om vi har några enstaka kullar på duprasi också.
 

Jag ser mig själv fortfarande som en ”koordinator” för föreningen och arbetar för att vi ska fortsätta att utvecklas och arbeta för en sund hamster- och gerbilavel och behålla vår positiva och öppna anda!


Jag är väldigt stolt över den enorma kompetens och kunskap som denna förening besitter (även om jag klassar mig själv som nybörjare fortfarande) och över att många av Sveriges - och kanske Europas? - främsta uppfödare och domare, som är internationellt kända, valt att vara aktiva i just vår förening! …och över alla er övriga medlemmar, som är nyfikna och intresserade av hamstrar och/eller gerbiler och som gärna hjälper till som funktionärer och gör att vi kan hålla olika evenemang som SM och Nordic Championships, och som i ert övriga engagemang hjälper till och bygger föreningen. Tack för att ni finns – nu kör vi ett år till!

 

Sebbe.jpgSebastian Mårtensson, kassör


Jag sitter som kassör för Svenska Hamstersällskapet 2020. Jag är 25 år gammal, bor i Stockholm med sambo, irländska settern Cava, ett gäng hamstrar, gerbiler och möss. Till yrket är jag djurvårdare på nivå 3 och jobbar sedan 2012 på Anicura Regionsdjursjukhuset Bagarmossen.


Mitt ”hamstrande” började 2006 med att jag fick en guldhamster i födelsedagspresent efter mycket tjatande om djur och sedan dess har det alltid funnits hamster hemma hos mig. Jag blev utbildad petdomare 2008 på hamster, dvärghamster standard året efter, vilket innebär att jag i år har varit domare i 10 år! Fantastiska 10 år har det varit!


2009 utbildades jag till gerbil pet-domare och något år efter även till domare för gerbil standard. Mitt uppfödarnamn är Viljami’s och under detta namn har det fötts kullar av samtliga dvärgarter, guldhamster och gerbiler. Idag riktar uppfödningen in sig på rysk vintervit, vilka ligger mig närmast om hjärtat, samt gerbiler.


 

 

 

 

 

 

 

 

1503994_10202370855088840_1613019807_n.jpgMarie Nilsson, sekreterare


Jag är SHS sekreterare för 2020. Jag är 51 år, sambo med två barn (18 och 15 år) och bor i Stockholm.

 

Mina intressen rör sig mycket runt djur: hästar, hundar och hamstrar. Jag rider 2-3 gånger i veckan, har hållit på både med hundkapp och utställning och i dagsläget har vi (bara) två whippets. (Med deras nedärvda läggning att jaga småvilt kan man tycka att det var lite vågat att köpa tre små Campbellshamstrar där i början men det har fungerat mycket bra under de här åren.)


2016 blev jag registrerad uppfödare med prefixet Chibi-chan. Jag och min dotter Elicia driver uppfödningen tillsammans och vi har från att endast ha avlat på Campbells nu även kinesisk hamster. 
 

Jag är mycket glad åt att vara en del av hamstervärlden och har fått många fina vänner här. Som uppfödare har jag genom Svenska Hamstersällskapet också fått massor av kunskap och har fått dela värdefulla erfarenheter som är guld värda i det avelsarbete som vi vill arbeta för. Jag är också glad över att ha fått förtroendet att fungera som sekreterare i SHS och hoppas på ett riktigt intressant 2020!

 

 

Ann-Charlotte (Lotta) Ling, ledamot och vice ordförande

Lotta SHS.jpg

 

Jag är 40 år gammal, bor i Sköldinge med min sambo Patric (41), min son Pontus (17) och min syster My (17). Jag har alltid haft djur, mitt första egna djur var en guldhamster. Mitt djurintresse startade i ung ålder och redan när jag var 12 år gammal hade jag min första kull med hamstrar.


Idag föder jag upp Campbells under prefixet Geishas, men jag har tidigare fött upp samtliga hamsterarterna samt gerbiler. Jag föder även upp marsvin.


När jag inte pysslar med djur eller föreningsarbete så jobbar jag som personlig assistent. Väldigt ofta har jag många bollar i luften, med andra ord. 


Jag har varit domare sedan 2009 och jag utbildar nya domare, så vi alla kan ställa ut våra djur i föreningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maggan.jpg

Margareta Henriksson, ledamot


Jag är 56 år gammal, är gift, bor i Kumla och har 3 vuxna barn. Jag köpte in mina första djur från uppfödare 2004 och sedan började jag min avelsbana med creme- och silverbaserade guldhamstrar. 2008 började jag intressera mig för vintervita och tog in ett par, sedan var aveln i gång. Jag blev reggad uppfödare 2006 och har uppfödningen Mapilamis.


2011, när Svenska Hamstersällskapet (då Dvärghamstersällskapet) startade, var jag en av grundarna tillsammans med Lotta Ling och Sebastian Mårtensson som är kvar i föreningen. Är även utbildad standard-domare på guldhamster och vintervita. Jag är ledamot i styrelsen för 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patricia Söderqvist, ledamotPatricia.JPG

Patricia Söderqvist heter jag, är 35 år, jobbar med marknadsföring och är bosatt i Partille strax utanför Göteborg.

 

Mitt intresse för uppfödning började redan i unga år då min familj drev en kennel av irländsk varghund så djur har alltid funnits under min uppväxt. Jag började med gerbiler 1998 och sedan dess har jag varit aktiv i ett par olika föreningar med uppfödning, olika styrelseposter och är utbildad gerbildomare sedan 2004 (med tillägg av fler arter under senare år).

 

Jag är aktiv uppfödare med prefixet Tsunamis och föder idag upp gerbiler, Campbells dvärghamster och möss.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ulrika Lysholm, ledamotUlrika.jpg


Här har ni mig, en en pratig, kort, rund skånska boende i Linköping! Djurintresset är något jag föddes med och jag tycker om alla djur, så hos oss har det funnits alla typer av djur under åren som gått, allt från insekter, reptiler till fluffiga mysdjur. När min make fyllde 40 år fick han en guldhamster i present av sina snälla vänner... Jag kunde ju givetvis inte låta honom vara ensam i familjen att äga hamstrar, så jag skaffade mig mina första vintervita hos Smallthings, som även har funnits som mentor för mig och min uppfödning. När jag var på min första utställning hos SHS och fick träffa alla trevliga och hjälpsamma människor så var jag fast. Under år 2019 blev jag och min make Johan registrerade uppfödare i SHS under prefixet CoffeeBreak’s.

 

Jag vill att SHS ska fortsätta verka för sunt avelsarbete både inom Sverige och Europa genom att med sin trevliga attityd stötta och dela kunskap med både nya och gamla hamsteruppfödare inom och utanför landets gränser.

 

 

 

 

Rebecka Jensen, suppleantRebecka.jpg

Jag är 27 år och bosatt i Vallentuna med flickvän och min son på 5 år, våra två hundar (Shih Tzus) och hamstrar. Mitt djurintresse har nog ingen början eller slut heller för den delen. Under min uppväxt födde min pappa upp reptiler av alla dess slag men främst ormar. Mitt intresse låg dock främst för de håriga djuren men jag fick tidigt lära mig om genetik och skapade mig så småningom ett eget intresse.Min första hamster kom hem till oss 2005 och i födelsedagspresent samma år fick jag medlemskap och en utställningsanmälan, så efter de fortsatte det som ungdom, efter uppehåll från föreningslivet är jag nu tillbaka. I övrigt håller jag på med hästsport (både Island och vanlig) och spenderar en del tid med det.


Jag har Gaia's Hamstery där jag föder upp främst guldhamstrar som jag även strävar att bli registrerad uppfödare för. Jag ser fram emot att få ta del och dela med mig av erfarenheter ihop med styrelsen och medlemmarna.

 

 

 

 

My Ling, suppleantMy.jpg

Jag är 17 år och bosatt i Sköldinge med min familj. På veckodagarna studerar jag Vård och omsorg på gymnasiet.


Djur är något som alltid har funnits i mitt liv, speciellt hamstrar. Under min uppväxt har jag haft ett antal guldhamstrar. Det var inte förrän jag flyttade hem till min storasyster Lotta som jag började med uppfödning av hamstrar, som senare utökades till marsvin också. Min ursprungsidé var att föda upp guldhamstrar och jag har haft några stycken guldkullar. Jag skaffade min första Campbells förra året, då insåg jag hur intressant och kul det var att föda upp dem. Jag strävar efter att bli en registrerad uppfödare.

 

Jag ser fram emot ett händelserikt år, där vi tar del av och delar med oss av erfarenheter och kunskap.