Här är Svenska Hamstersällskapets styrelse 2019:

Tinas.jpgTina Rosendahl, ordförande

Hej, jag sitter som ordförande för 2019 och anser mig själv som ”nybörjare” på hamster. Djur har alltid funnits i mitt liv, men det var i samband med att min dotter Isobel så gärna ville ha en hamster som vi båda blev engagerade i ”hamstervärlden”. Jag hade det själv som ung, så jag var inte särskilt svårövertalad. Min allra första hamster var en dvärghamster som hette Herbie och han levde på 80-talet.

Mer om mig: 45 år och bor i Sundbyberg, särbo, har tre barn och har tidigare styrelseerfarenhet genom mitt tidigare engagemang på klubb- och distriktsnivå för Svenska Brukshundklubben samt Sveriges Hundungdom. Just nu består djurfamiljen av fyra hundar (varav två rescues) och ett gäng guld- och dvärghamstrar samt några duprasis. Jag och Isobel blev reggade uppfödare nu i år under prefixet HofS. Just nu är det främst guldhamster vi riktar in oss på även om vi har några enstaka kullar på duprasi och dvärg också.

Jag ser mig själv som en ”koordinator” för föreningen och arbetar för att vi ska fortsätta att utvecklas och arbeta för en sund hamster- och gerbilavel och behålla vår positiva och öppna anda! Jag är så sjukt stolt över den enorma kompetens och kunskap som denna förening besitter och över att många av Sveriges - och kanske Europas? - främsta uppfödare och domare, som är internationellt kända, valt att vara aktiva i just vår förening! …och över alla er övriga medlemmar, som är nyfikna och intresserade av hamstrar och/eller gerbiler och som gärna hjälper till som funktionärer och gör att vi kan hålla evenemang som SM och Nordic Championships, och som i ert övriga engagemang hjälper till och bygger föreningen. Tack för att ni finns!

Sebbe.jpgSebastian Mårtensson, kassör

Jag sitter som kassör för Svenska Hamstersällskapet i år. Jag är 25 år gammal, bor i Stockholm med sambo, irländska settern Cava, ett gäng hamstrar, gerbiler och möss. Till yrket är jag djurvårdare på nivå 3 och jobbar sedan 2012 på Anicura Regionsdjursjukhuset Bagarmossen.

Mitt ”hamstrande” började 2006 med att jag fick en guldhamster i födelsedagspresent efter mycket tjatande om djur och sedan dess har det alltid funnits hamster hemma hos mig. Jag blev utbildad petdomare 2008 på hamster, dvärghamster standard året efter, vilket innebär att jag i år har varit domare i 10 år! Fantastiska 10 år har det varit!

2009 utbildades jag till gerbil pet-domare och något år efter även till domare för gerbil standard. Mitt uppfödarnamn är Viljami’s och under detta namn har det fötts kullar av samtliga dvärgarter, guldhamster och gerbiler. Idag riktar uppfödningen in sig på rysk vintervit, vilka ligger mig närmast om hjärtat, samt gerbiler.

1503994_10202370855088840_1613019807_n.jpgMarie Nilsson, sekreterare

Det är jag som är SHS sekreterare för 2019. Jag är 50 år, sambo med två barn (18 och 15 år) och bor i Stockholm.

Mina intressen rör sig mycket runt djur: hästar, hundar och hamstrar. Jag rider 2-3 gånger i veckan, har hållit på både med hundkapp och utställning och i dagsläget har vi två whippets. (Med deras nedärvda läggning att jaga småvilt kan man tycka att det var lite vågat att köpa tre små Campbellshamstrar där i början men det har fungerat mycket bra under de här åren.)

2016 blev jag registrerad uppfödare med prefixet Chibi-chan. Jag och min dotter Elicia driver uppfödningen tillsammans och vi har från att endast ha avlat på Campbells nu även kinesisk hamster.

Ann-Charlotte Ling, ledamot och vice ordförandeLotta SHS.jpg

Maggan.jpg

Margareta Henriksson, suppleant

Jag är 56 år gammal, är gift, bor i Kumla och har 3 vuxna barn. Jag köpte in mina första djur från uppfödare 2004 och sedan började jag min avelsbana med creme- och silverbaserade guldhamstrar. 2008 började jag intressera mig för vintervita och tog in ett par, sedan var aveln i gång. Jag blev reggad uppfödare 2006 och har uppfödningen Mapilamis.

2011, när Svenska Hamstersällskapet (då Dvärghamstersällskapet) startade, var jag en av grundarna tillsammans med Lotta Ling och Sebastian Mårtensson som är kvar i föreningen. Är även utbildad standard-domare på guldhamster och vintervita. Jag är suppleant i styrelsen för 2019.

Marit Murphy Handelsberg, ledamot

Tillsammans med min dotter, Carolina, har vi uppfödningen CM Hamsters. Vi föder upp rysk vintervit. Allt började 2009 efter att ha haft guldhamster och gerbiler. Vi blev kära i dessa små söta fluffbollar.

Vi gick med i Svenska Dvärghamstersällskapet 2012 och 2013 blev vi registrerade uppfödare. Vår avel har varit inriktad på färgavel, sapphire och sapphire pearl. Jag är även Pet-domare i föreningen.